Våra hästar
Om Stall TT
Menu
Tidigare hästar
 
KENNEL SILVER SMITHY
Tikar
Pensionärer
 

Aramis Ce Matin TT

ARAMIS CE MATIN TT

f. 2016

e. Armani Code u. Solaima - CashandCarry

 

Lillprinsen är efter bruksprovsvinnaren Armani Code

Modern hingst med en slående härstamning

En toppmodern unghingst med en klassisk hopphärstamning som har en charmerande utstrålning och en stor ridbarhet. Vid Mecklenburgs premiering 2011 utmärkte sig Armani Code med sin enorma hoppkapacitet och utmärkta hoppmaner. Även grundgångarterna imponerar, då Armani Code rör sig oerhört lösgjort genom hela kroppen. Vid årets bruksprov i Flyinge imponerade Armani Code med sin stora hoppkapacitet och sitt samarbetsvilliga sätt att ta sig an uppgifterna. Testryttaren Peter Eriksson sa: ”En hingst som har allt!” Han tilldelades 9.5 av sina testryttare i hoppningen, 9.5 för teknik och förmåga. För sin moderna typ tilldelades han en 9.0.

Fadern Armitage är väldigt framgångsrik i svåra klasser och 2011 blev han tillsammans med Guido Klatte jr. tysk mästare för juniorer. Morfadern Landfriese II blev 1992 premiehingst i Oldenburg och var framgångsrik vid Bundeschampionatet två år i rad. Mormodern Contessa är helsyster till elitstoet Cora som är moder till de premierade helbröderna Chap I (internationellt framgångsrik) och Chap II (reservsegrare i Oldenburg 2012) samt Effenberg som var vinnarhingst i Mecklenburg 2003.

Contender, som idag är 29 år gammal och räknas till en av Holsteins mest framgångsrika avelshingstar, finns med i tredje led. Han har lämnat 125 godkända hingstar, 107 premierade ston och 360 hästar som är framgångsrika i svåra klasser. Tillsammans har hans avkommor hittills vunnit 7,1 miljoner euro. Ansas, som återfinns i fjärde led, är en väldigt ädel son från Argentan I som flyttade till USA efter en kort avelsperiod i Oldenburg. Med den värdefulla Equuleus samt de kända hoppförärvarna Moment, Senator och Dömitz I i kommande generationer har härstamningen en strålande grund.

Mormors moder Elfe lämnade tillsammans med Ile de Bourbon den svenska avelshingsten Bourbon och den hannoveranska stolinjens moder Degenkette (v. Dömitz I x Almjäger I x Aconit mfl.) lämnade med Atlas och Senat (både hos Celle stuteri) två godkända söner. Dessutom finns det nära släktband till hingstarna Erbherzog (premieringsvinnare Celle) och Federspiel (Österrike).

Du kan läsa mer om mamman Solaima på hennes sida.

1 år

2 år

Aramis är såld till Martin Linell

Karin Råhnängen, Falköping
0500-45 51 14 eller 073 830 80 99
© 2021 Stall TT. En hemsida från AlizonWeb AB.
- Logga in -
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram